Svenska framgångar under VM i Budapest 2019!

Posted by on maj 8, 2019 in Blog, Uncategorized | 0 comments

Svenska framgångar under VM i Budapest 2019!

Mattias Falck stod för Sveriges bästa VM-prestation på 22 år!
Han tog sig hela final och fick ge sig mot den kinesiska draken Ma Long. Finalen vann Ma Long med 4-1 och Mattias fick ”nöja” sig med ett VM-Silver.

På vägen till finalen spelade Mattias många otroligt bra matcher. I första omgången ställdes han mot hemmaspelaren Adam Szudi och vann stabilt med 4-1. I andra omgången ställdes han mot en rutinerad spelare i form av Robert Gardos där Mattias segrade med 4-2. I tredje omgången körde han över den duktiga portugisen Tiago Apolonia med 4-0. Nu väntade åttondelen och där ställdes han mot världssexan Lee Sangsu men även han förlorade med 4-1. Kvartsfinal mot Simon Gauzy blev en relativ kort historia där Mattias vann igen med 4-1 och är nu bästa svensk på 22 år. I Semifinalen mötte han Truls Möregårdhs överman och hela turneringens skräll An Jaehyun, en jämn match där Mattias drog längsta strået och vann med 4-3!

Vill du se VM-tvåan Mattias Falck så har du chansen att se och heja på honom under SOC 2019 i Eriksdalshallen och kanske kan vi få en svensk segrare på hemmaplan igen.